klik bebanyak at cneh!!

Sunday, 28 May 2017

Current Skincare Products 2017

Assalamualaikum wbt dan Haiiii!!!!

Kan haritu Cik Ceri kata nak update pasal my current skincare products utk tahun ni. Yaaaa. Nak update lah ni. Tapiiii Cik Ceri boleh update nama products je and x sempat nak ambil gambar products cantik2 and nak beritahu details pasal products. Apa kesan dia dkt kulit Cik Ceri. So nanti InshaAllah Cik Ceri akan update segala details ya.

Kulit muka Cik Ceri combination skin. Oily dekat bahagian T-area dan sgt dry dkt pipi. So kalau Cik Ceri nak pilih skincare products Cik Ceri akan pilih yg utk combination skin. Tp bukan utk acne sbb Cik Ceri jerawat tumbuh kadang-kadang waktu period je. Itu pun tumbuh satu dua camtu je. Xde lah berpasir tumbuh. Alhamdulillah bersyukur sangat dapat kulit senang jaga ni. Cuma masalah yang paling major Cik Ceri adalah blackheads dkt hidung and juga liang pori yang besar. So klo nak pilih produk mmg itulah fokus nya. Minor problem ialah skintone tak sekata. Itu biasa. So nak beli products pasti ada brightening effect. Biar muka cerah, berkilau gitu.

Okay dkt bawah ni list skincare products yg Cik Ceri pakai sekarang. Ada yang lama (dah bertahun juga pakai) and ada juga yang baru ( dalam 2 bulan dh pakai) .

Cleanser
  • Senka Perfect White Clay by Shiseido 
  • Jeju Volcanic Lava Cleansing foam by The Face Shop
Scrub 
  • St Ives Apricot Scrub (Deep)
  • Vitamin E Facial Scrub by Cosmoderm
Toner
  • Nutox Astrigent Toner
Serum 
  • Neogence Extremely Off-heads Serum (actives)
  • Clinelle Whiten-up Whitening Serum
Moisturizer/Cream 
  • Soo Beaute Fountain Aqua Cream ( makeup base)
  • Garnier Light Complete Day Cream
  • Garnier Light Complete Night Restore
Anti Pimple 
  • The Body Shop Tea Tree Oil
  • T3 Pimple Gel +
Masks 
  • The Face Shop Sheet Mask
  • Skinlite Sheet Mask
  • Lush Cup O Coffee Face Mask
  • Vietnam Mask (BlackHeads)
Lip Care 
  • Lush Bubblegum Lip Scrub
  • Nivea Essential Care/ Carmex Lip Balm
Sun Protection
  • Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Spf 50 (apply dkt muka) 


Haaa itu je lah Cik Ceri pakai. Kalau nak kira step dia dh macam korean step kan. Haaa tp xlebih 10 steps lah x larat lah. Haha. Mostly beli drugstore and onlineshop. Mcm Lush and Carmex beli online sbb dkt Malaysia tiadaaaaa.. Dulu Cik Ceri mmg stick dkt Garnier tapi skrg slow-slow nak tukar product lain especialy cleanser dulu sbb Garnier ada satu ingredient yg risk dkt kulit yg Cik Ceri tak nak dapat in long term nanti. So, skrg cleanser nk start pakai Japan or Korean products. Utk Garnier Moisturizer tu pun tunggu bagi habis je. Then mungkin nak tukar lain. So skrg mmg try try dulu product yg mana the best. So far okay cuma kesan dia agak lambat. So yah! Inilah products yang Cik Ceri pakai sekarang. 

Thank you. Daaaaaaa... XOXO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...