klik bebanyak at cneh!!

Sunday, 5 May 2013

I DAH JATUH CINTA DENGAN LAGU INI.

Pitch Perfect brought me to this song...
This song makes me get relaxed and go for sleep easily... :)

High Highs by Open Season

Get on your knees 
And I thought you can leave it all in your mind(in it)
All in your mind(in it) 
Crawl in the backseat old friend 
It is really all in your mind(in it)
All in your mind(should I) 

So tired of living like a kite, kite, kite, kite 

Look at all the trees in the light
They are growing all in your mind(In it)
All in your mind(in it)
Look at all the leaves in the fire, they are burning all in your mind(In
It)
All in your mind(Should I)

So tired of living like a kite, kite, kite, kite




Sources : http://www.lyricsmode.com/lyrics/h/high_highs/

Thursday, 2 May 2013

BERMUNASABAH DIRI

Assalamualaikum,,
Aku terbaca satu petikan dari fb >> usah bersedih
Semua post2 die best2..
Then, aku terbukak lah one of the post fb page ni and aku bace dgn focus dan kusyuk..
Title diaaa..  SEMBUNYIKAN WAJAH MU WAHAI MUSLIMAH SEJATI ..

Kadangkala, tika diri ini mengenangkan minda dari memikir2 perkara yg rumit ataupon merehatkan minda dari kerja rumah yg melelahkan, terlihat lah akan individu2 yg menyatakan diri mereka Muslimah meletakkan gambar2 mereka pada page mereka.. tidak kiralah samada di Friendster, Myspace,facebook mahupon blog sekalipun.. tidak lupa juga bg mereka yg menggunakan ym sebagai medium perhubungan... terbit rasa hairan di dalam hati ini.. dimanakah perginya rasa segan mereka..? tiadakah terbit rasa malu di hati mereka..?

Ada Apa Dengan Gambar?
Baiklah... ana rase mungkin ramai yg membaca perkara ini merasa pelik..? Mungkin juga masing2 sudah memasang ayat bagaimana mahu melawan apa yang ana taipkan selepas ini.. ana amatlah berharap antunna (khususnya) semua membuka pintu hati masing2 tanpa dpaksa dan bersedia untuk menerima apa yg ana mahu perkatakan selepas ini...

Ana mulakan dengan persoalan..Perlukah diupload gambar untuk totonan umum..? Mengapa..??

1.Supaya orang yg x kenal aku pon boleh kenal aku.
2.Supaya orang yg dh kenal aku boleh melihat aku selalu.
3.Supaya friendster aku jd kunjungan ramai...sbb ape..?dan byk lagi ana rase....

Kerana Gambarmu itu Begitu Berharga
Sedarlah wahai Muslimah... tidakkah kamu merasakan gambarmu itu sungguh berharga..? Adakah kamu fikir wajahmu diciptakan semata2 untuk pandangan umum..?? Tak salah rasanya jika ana mengatakan ramai yg bangga meletakkan gambar dgn niat mahu mempertontonkan kecantikan yg telah dikurniakan Allah kpdnya..Adakah kamu fikir kebarangkalian gambarmu itu dijadikan bahan bg Muslim meruntuhkan IMAN mereka..? Sanggupkah kamu dituduh sebagai peruntuh keimanan seorang Muslim..?? Dikira 'beruntunglah' jika begitu.. tidak kurang juga yg hanya menjadi modal umpatan bg lelaki2 yg mengenali kamu..? Adakah kamu tahu apa yang mereka bualkan dibelakang kamu..? Jika kamu tahu, cuak kamu nk mengupload gambar kamu di alam maya ini..

Diingatkanlah juga kpd kamu bahawa kemudahan sekarang semakin canggih hari demi hari...Tidakkah kamu igt bahawa gambar2 di alam maya ini boleh di'save' dgn sng dgn hanya menekan bahagian kanan tetikus dan mengelik pd Save As sahaja boleh menjadikan gambarmu itu diabadikan di dlm komputer sang lelaki... Apa yang perlu dirisaukan sebenarnya bagi mereka yg mmg mahukan kecantikan mereka ditunjuk2..?INGAT..!! dengan kemudahan sekarang.. dgn mudah gambarmu itu di'edit' oleh mereka yg tidak bertanggungjwab dengan menggunakan Photoshop,Fireworks, dan lain2.. Hanya dengan satu kesilapan sahaja, jangan terkejut jika gambarmu secara tiba2 terpampang besar pd skrin website yg tidak sepatutnya.... Adakah ketika itu kamu mampu lg berbangga..? Apa yg mampu anda lakukan ketika itu..?? Hanya merintih x tentu pasal sahaja atas kesilapan yg dilakukan olehmu sendiri...

Muslimah Dan Gambar
Perlu ana tekan kan di sini bahawa ana bukanlah musuh2 kamu semua, bukanlah mahu mengaibkan ataupon menghentam antunna semua.. tp ana adalah saudara seislam mu yg enggan melihat wajah2mu menjadi tontonan umum... tidak rela melihat mukamu dipaparkan sewenang2nya di alam maya.. Meskipun antunna sudah lengkap menutup auratmu..namun tatkala fitnah mengundang, muka tetap dikategorikan sebagai aurat ..

Sanggupkah kamu dituduh sebagai peruntuh keimanan seorang lelaki..? Perosak ketaqwaan seorang Muslim..?? dan lebih teruk lg menjadi Mata Panah Syaitan...

Sedarlah muslimah/akhowat.. sudah tiba masanya antunna sedar bahawa wajahmu itu hanya Halal dilihat berkali2 oleh mereka yg btol2 layak sahaja.. tidak perlulah berbangga dgn apa yg telah Allah anugerahkan kpdmu dgn menggunakanya sbgi Mata Panahan kpd syaitan..Na'uzubillah..!! Jika kamu semua tetap tidak mahu membuang gambarmu dr alam maya ini dgn seribu satu alasan... hanya satu pesan ana... BERHATI2LAH...!!

Peringatan!!!!jgn kamu m`upload gmbar temanmu tanpa p`getahuan & keizinannya....krn kmungkinan kamu tdk tahu

bhawa temanmu itu tdak suka gmbarnya d pertontonkan oleh org ramai.......krn kamu..dia mnjadi mgsa
kamu turut mndpt dosa.........

BESTKAN,,,PIKIR-PIKIR BALIK,,ADA BETUL
Sumber : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.173672222726476.40017.143832662377099&type=1&comment_id=747365&offset=0&total_comments=12

POST BERKAITAN : http://www.penadaie.com/2009/07/muslimah-upload-gambar.html  http://elaksamana.blogspot.com/2011/12/muslimah-jangan-upload-gambar-peribadi.html

WAHAI KAWAN2 SEJENISKU,,JANGAN UPLOAD GAMBAR MCM NI TAU..



Friday, 12 April 2013

SETELAH SEKIAN LAMA...

Assalamualaikum,,

Setelah sekian lama tak update entry, akhir nye ter update jugak.Sebenarnye, tuan punya blog ni dah lupa emel blog die, password apetah lagi.. tu yang lama tak update. So sekarang Cik Cherry dah datang balik selepas ingatan die dah waras balik.hehe.

Nampak tak kat atas tu, header aku yang comel tu.. tak lah comel sangat. Ni lah header paling simple, pantas dan efisien. hehe.. terimakasih lah kepada http://www.fizgraphic.com/ ,,selaku penyumbang doodles muslimah duduk bersila yang comel ni.. aku kan nak buat header yg pantas lagi efisien, so aku ambik je lah doodles comel ni.. edit2 pastu letak nama blog aku, then dah siap...tu je sebenarnye aku nak cerite..

Oke terima kasih lah sesape yang sudi tenung header aku tu lame2, pastu dalam hati die ckap header aku comel..hehe ..BYE,BYE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...