klik bebanyak at cneh!!

Thursday, 15 December 2011

MISS CHERRY RINDU ZAMAN HONEYMOON TIME SCHOOL2 EEW,EEW

Eeuw,,gedik nye miss cherry ney,,kih,kih,,,

ya mood aku sekarang tengah rindu zaman sekolah aku dlu,,means time sekolah menengah.(selepas membelek pic2,video dalam local disk D)haha..well,time zaman sekolah dulu,ak aktif gegiler lar jugak korg nk tau,sume bendatang club aku nak masuk.whatever pertandingan2 yg d’organise sekolah,daerah sume aku nak msuk.negeri,kebangsaan>>urm,kebangsaan x igt lar aku masuk apa,x sampai lagi kut tahap tu,hehe..
music class and club!! 

Yup! Ak dari form 1 til 3 aku kelas muzik..time spm pon aku amek paper music.wahh,,rindu doe kt kgkwn aku,my music teacher(selepas menengok video kenangan> jamming lagu kenduri ngn mbr)..haha
Then,,form4 kteorg b’pisah,,

Dah,,ak tak tau nk cite apa dah..just enjoy ngn video yg aku uplod ni,video ni time Pertandingan puisi & lagu 2008..kteorg bertanding peringkat daerah larut matang n selama..my position>violinist(main violin yg belah kiriiiii sekali toh), focus! dgr ak men..tune yor high volume!! kihkih (time tu aku agak slim)



NEY pulak BEBUDAK MUSIC B’JAMING LAGU XPDC




-keep being nice-thanks for yor seeing,,terima kasih

p/s: maaf diatas kualiti video and sound yg agak kureng,our supporters bising sket time recording.video x jelas maybe akak ni zoom kut handicam die.ni antara video aktiviti n competition yg agak sopan sikit,hee


Wednesday, 30 November 2011

ANNOYING GEGILER!!!!

assalamualaikum n salam 1 malaysia


annoying giler!!!!!
post status yg menjengkelkan.. bla,bla,,
zaman sekarang...
even like this >>>tgok bwh





like this!!!

post status for eg in fb>>ak tgh korek hidung<<seakan-akan status mcmni...org yg 'fool' pon 'thumbs up'




and ak suke post lama blog mr.k niw

mood cherry now: tgh tgok org post status,,,spoil mood ak,,dats is the reason y ak jarang post status fb.

Thursday, 24 November 2011

MISS CHERRY NYE U BANJIR!!!!


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia

Korg nk tau Kelantan sekarng dh nk ke posisi kurang selamat>ceh,ayat style bola2 dh,tahniah team Malaysia,harimau Malaya!!

Back to the story,,u miss cherry, Universiti Malaysia Kelantan dh naik air..paras skrg oke lagi,setakat lutut,,oh my gosh!!,,haha,oke kau kte..oke lg larh toe,klo dh paras pinggang bru ak kte x oke.

Setakat ni miss nk g kelas kre oke lg..just redah je,,seluar biar basah..ayat-ayat yg kuar sewaktu banjir>>wei,banjir,,seluar aku basah,,angkat kain smpai ke lutut(oh,god,dose dah),eee ape toe,ee taik(tahi,najis dalam air banjir).haha,budak-budak u,mungkin dorg baru 1st time banjir.miss pon 1st time gk.

blok miss


sempat cap pic


Miss nk bg tau langkah-langkah sewaktu banjir untuk budak2 kampus:

  • ·    Sedia bekalan makanan secukupnya,beli stok siap2 la(ini penting sekali)
  • ·         Nak kluar je bawak payung/baju ujan/kasut boot<dah x bley dah pkai,paras air dah tinggi
  • ·         Jgn dok melepak kt kawasan banjir
  • ·         simpan  air yg bersih,,sekarg ni ro water dh nk tercemar,so beli air mineral byk2
  • ·         selalu alert dgn amaran2 yg mungkin akan kluar.
  • ·         Spare byk2 seluar.>klo miss mmg kne byk ar cos bsoh bju skli smggu.
  • ·         Jaga kesihatan,elak virus2 ni (E.coli,leptospirosis.typhoid,hepatitis A&B dll)

Step no 6 miss mmg ambil tindakan sebab miss dah kne diarrhoea (cirit-birit).E.coli mmg trouble giler..arghh!!!Ubat2 anti kuman miss dh sediakan.ikut mcm miss.kih,kih

My additional personal hygiene kits sewaktu banjir>>beli kt pantai timur mall and ehsan’s pharmacy ja.
 


that' all!! banjir,banjir...mayday! mayday!
wasalam by misscherrymerah :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...